David Syndesk
Blog

Uit het dagboek van software developer David

28/09/2021 - 3 min read

Als klant van Syndesk kan u voor uw syndicusbeheer rekenen op een heel team. In ons team is David een enthousiaste software developer die dagelijks met heel wat zaken in de weer is. Hij zorgt er onder meer voor dat het programma continu up-to-date is en uitgebreid wordt met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen om de gebruiksvriendelijkheid te waarborgen en gebruikers nog efficiënter te laten werken. Wij vroegen David hoe hij dat doet.

Hoe mijn carrièrepad naar Netropolix leidde

Al van in het begin ben ik enorm geïnteresseerd in IT. Zo studeerde ik Informatiemanagement en Support in Mechelen, waarna ik bleef plakken op mijn stagebedrijf als web developer. Daar stond ik in voor het ontwikkelen van web apps. Later ging ik aan de slag bij een onderneming waar ik de ondersteuning van een boekhoudpakket  voor mijn rekening nam. In 2013 werd ik projectleider in een bedrijf dat instaat voor de automatisatie van de werking van containerparken. Vervolgens ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan bij Netropolix, waar ik de kans krijg om mijn gedrevenheid en kennis als software developer in de praktijk om te zetten.

Check de vacatures

Een dag uit het professionele bestaan van een developer

Sinds oktober 2017 ben ik lead developer voor ons syndicuspakket Syndesk bij één specifieke klant. Deze speler is een van de grootste syndicuskantoren in Vlaanderen. Mijn dag start ’s ochtends met een standaardcheck op alle issues die mogelijks binnengelopen zijn. Hier antwoord ik meteen op zodat betrokken gebruikers meteen verder kunnen, snel een nuttig antwoord hebben of een timing krijgen wanneer een bepaald issue opgelost zal zijn.

 

Daarna ga ik verder met hetgeen waar ik de vorige werkdag geëindigd ben. Dat is dan wellicht een lopende opdracht voor mijn vaste klant. Zij hebben namelijk een geheel aparte versie van Syndesk in gebruik die wij naar hun wensen hebben uitgebreid.

 

Mijn dagen zijn volop ingepland met diverse ontwikkelingen en verbeteringen voor deze klant. Mijn dagplanning is dus gevarieerd en bestaat voornamelijk uit:

  • programmeren in diverse onderdelen en werkprocessen van de syndicussoftware;
  • support bieden bij mogelijke problemen;
  • overleg plegen met collega’s over gezamenlijke issues en oplossingen;
  • analyseren van nieuw gevraagde features of mogelijkheden door mijn vaste klant.

“Het belangrijkste voor een developer? Beschikken over een goede portie gezonde logica.”

David Software developer Syndesk

Een uitdagende job vol autonomie

Meestal is mijn dagelijks werk als software developer een zeer zelfstandige job, wat ik trouwens een van de leukste aspecten vind van mijn functie. Je hebt een zekere vorm van autonomie en dat is prettig werken. Ik kan immers zelf mee beslissen welke nieuwe functionaliteiten of verbeteringen er mee in het pakket komen omdat ik zowel de technische analyse als de technische programmatie mag doen. En laat dat net twee dingen zijn die ik graag doe. Daarom beschrijf ik mijn job het beste als:

  • Aantrekkelijk
  • Afwisselend
  • Leerrijk

Maar hoewel ik graag zelfstandig werk, is het af en toe toch opportuun om samen te werken met collega’s. Enkel op die manier kom ik zelf ook tot een beter resultaat en leer ik continu bij. Gelukkig kan ik op heel wat teamleden rekenen bij Netropolix!

Developen, dat is complexe processen vereenvoudigen

Als je een job als software developer wil uitoefenen, moet je analytisch ingesteld zijn. Gezonde logica is daarbij geen overbodige luxe. In mijn vorige job zei iemand: “Ik ben programmeur, ik word niet betaald om na te denken”. Dat is me altijd bijgebleven omdat ik het er niet mee eens ben. Je moet immers wel inzicht hebben in wat de behoefte is van de klant, wat hiervoor de beste aanpak is en wat je er vervolgens voor gaat doen.

 

Soms gaat het bijvoorbeeld over erg complexe werkprocessen. Het is mijn uitdaging om die te vereenvoudigen in het dagelijks gebruik van de klant zodat hij er meer tijd mee wint.Het geeft me veel voldoening als die dan positieve feedback geeft.

 

Aan de slag bij Syndesk/Netropolix?

Ontdek onze vacatures
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Blijf op de hoogte van onze software-ontwikkelingen, lees actuele updates en ontdek welke voordelen Syndesk creëert.