Immo Verbeeck
Case

Immo Verbeeck

20/12/2021 - 6 min read

“Vroeger moesten we alles op de scanner leggen en in mapjes steken: een hoop tijdverlies. Ik ben blij dat we destijds mee op de kar zijn gesprongen.” Faril Verbeeck van Immo Verbeeck blikt samen met ons terug op zijn afgelopen jaren als Syndeskklant. Hoe hij vindt dat het pakket geëvolueerd is en waarom hij tot op vandaag een tevreden gebruiker blijft, vertelt hij u graag zelf.

Stel Immo Verbeeck kort voor. Wat doen jullie en wat is jullie visie?

“Met Immo Verbeeck hebben we een kantoor in Mol sinds juli 2016. Voor die tijd was ik al als vastgoedprofessional online actief maar toen mijn dochter ook interesse in vastgoed toonde, hebben we geïnvesteerd in een fysiek kantoor. In de afgelopen vijf jaar zijn we stevig gegroeid en is ons team mee uitgebreid.

Bij de opstart van het kantoor hebben we ons gespecialiseerd in het beheer van gebouwen. Als syndicus kies je voor meer zekerheid in je omzet dankzij de jaarlijkse beheercontracten in de gebouwen.  Daarna zijn we ook gestart met vastgoedverkoop en -verhuur.

Sinds januari zijn we eveneens begonnen met rentmeesterschap. We merken dat er meer en meer vraag naar komt en in de regio zijn er nog niet veel professionele rentmeesters. Hiervoor hebben we ook de Rentdesksoftware aangeschaft (een andere oplossing van Netropolix naast het Syndeskpakket nvdr.), waarvan we heel tevreden zijn. Er hangt misschien een kort leerproces aan vast, maar eenmaal je het onder de knie hebt, is het enorm interessant.”

Meer over Immo Verbeeck?

Meer te weten te komen over het immokantoor in de Kempen?

Lees meer

Is dat hoe jullie het verschil maken met andere kantoren in de sector?

“Ja, maar ook het feit dat wij geen groot kantoor zijn. We besteden voldoende tijd aan klanten en we kijken daarbij niet naar de klok. We voeren geen quota in, het lukt perfect op deze manier. Onze kernwaarden zijn dan ook ‘echt’, ‘empathisch’ en ‘enthousiast’.

We lachen graag, doen wel eens zot en willen daarbij niemand onder druk zetten. We willen iedereen, van klant tot medewerker, geruststellen. Onze slogan is daarom ‘Zorgen voor kansen’.”

Hoe helpt Syndesk in het maken van een verschil?

“In het begin werkte ik met Excel. Dat was enorm tijdintensief en het kwam weinig professioneel over. In 2012 zat ik samen met Syndesk Product owner Jan Louis De Bruyn. Ik kreeg uitleg over het pakket en de modules. Dat bleek interessant, want met één pakket had ik meteen alle functies in plaats van diverse applicaties te moeten aanschaffen.

Toen ik op zoek ging naar een pakket, waren er verschillende programma’s, maar ik zocht naar een jong, innovatief team dat meedenkt. Geen enkel appartementsblok is hetzelfde. Daar speelt Netropolix met Syndesk goed op in. Ze denken mee en blijven zich constant vernieuwen naargelang de evoluties in de sector, zowel binnen het beroepsvak als op vlak van softwaretechnologie.

Het was voor ons dus een enorme vooruitgang om te starten met Syndesk. Vooral op het vlak van tijdbesparing waarbij de doorgedreven automatisering heel goed van pas komt. Op die manier kan je je volume van gebouwen in beheer makkelijk uitbreiden zonder je medewerkers meer te belasten. Dat is een hele opluchting.”

Immo Verbeeck

“Dankzij Syndesk kan je het volume van gebouwen in beheer uitbreiden zonder je medewerkers extra te belasten.”

Faril Verbeeck Oprichter Immo Verbeeck

Jullie hebben heel wat jaren geleden gekozen voor Syndesk. Maar waarom blijft u vandaag kiezen voor het pakket?

“Ik ben iemand die heel standvastig is. Als ik van iets tevreden ben, moet iemand anders met iets héél goed afkomen vooraleer ik overstap. Als ik tevreden ben van een pakket, ga ik ook niet op zoek naar iets nieuws.

Ik heb daarnaast reeds gemerkt hoe gemakkelijk het is om gebouwen over te nemen van kantoren die ook met Syndesk werken. Alle info is al voor handen en je kan het eenvoudig importeren. Ook dat leidt tot enorme tijdbesparing.”

Hoe hebt u het pakket zien evolueren?

“Ik vind dat er heel hard gewerkt is aan het programma de laatste jaren. De integratie met PEPPOL e-facturatie is voor ons enorm tijdbesparend. Vroeger moesten we alles op de scanner leggen en in mapjes steken: een hoop tijdverlies. Ik ben blij dat we destijds mee op de kar zijn gesprongen.

Ook de digitalisering van de algemene vergaderingen met de stemkastjes is een positieve evolutie geweest waarover ik zeer tevreden ben. Als ik zie dat sommige collega’s nog manueel aanwezigheden tellen … Dat duurt erg lang. Je bent al tijd kwijt vooraleer je je eerste punt hebt kunnen afhandelen.

De efficiëntie van de algemene vergadering met Syndesk is geweldig. Je maakt een agendapunt bekend, je bespreekt het, men stemt, je kijkt, je sluit het af en gaat over tot het volgende punt.”

“Als ik zie dat sommige collega’s nog manueel aanwezigheden tellen … Je bent al tijd kwijt vooraleer je je eerste punt hebt kunnen afhandelen.”

Faril Verbeeck Oprichter Immo Verbeeck

Hoe ziet de samenwerking met het Syndeskteam er concreet uit?

“Ik werk vandaag de dag al bijna 10 jaar met de Syndesksoftware. Ik denk dat dat genoeg betekent. Ik ken ondertussen al veel mensen bij Netropolix en als het goed is, is het goed. Dan laat ik dat weten. Andersom is dat ook zo. Dat soort relaties werken het langst. Langs twee kanten zijn we eerlijk en correct tegen elkaar.”

Waarom zou u Syndesk aanraden aan andere kantoren?

“Ik vertel andere kantoren voornamelijk over het jonge, innovatieve karakter. Ik hou van verandering en nieuwe ideeën. Als je dat graag hebt, moet je bij Syndesk zijn. Dat heeft destijds voor mij de doorslag gegeven en ik denk er vandaag nog steeds hetzelfde over.”

U bent ook recent Rentdeskklant geworden voor het verhuur van vastgoed. Herkent u in dat pakket dezelfde positieve punten?

“Rentdesk is qua werking gelijkaardig aan Syndesk, maar het is op een andere manier opgebouwd. Zo heb je in het dashboard verschillende blokken die met een kleur meteen aangeven waar je aandacht naartoe moet. Met één oogopslag zie je wat je best eerst doet en je ontdekt of je alles onder controle hebt. Dat maakt het dagelijks gebruik van Rentdesk overzichtelijk en interessant.

We geven al onze huurcontracten eenvoudig in en vanaf dan begint Rentdesk te automatiseren waar nuttig. Bij indexaties en achterstalbeheer is dat bijvoorbeeld heel interessant. Rentdesk werkt volledig conform de wetgeving en ook dat zie je niet bij elk pakket. Je moet wel jezelf even de tijd geven om ermee te leren werken, maar dat is zeker goed gekomen. De opbouw is logisch.”

Ontdek Rentdesk!

Actief als rentmeester? Of beheert u vastgoed voor anderen?

Ontdek Rentdesk

“Rentdesk is volledig conform de wetgeving en ook dat zie je niet bij elk softwarepakket.”

Faril Verbeeck Oprichter Immo Verbeeck

We naderen het einde van het jaar. Hoe kijkt u verder naar de toekomst?

“Momenteel is het even een heksenketel bij ons onder invloed van corona. Heel wat vergaderingen werden uitgesteld. Het is nu belangrijk deze tijdig in te plannen of te verschuiven naar volgend jaar.

Daarnaast heb ik nog heel veel plannen omtrent projecten, dus daar ben ik volop mee bezig. Een droom die ik nog wil waarmaken. Daarna kan ik het overlaten in de vakkundige handen van mijn dochter.”

Jan Louis De Bruyn

Ook aan de slag met een betrouwbaar syndicuspakket?

Jan Louis De Bruyn
Product owner
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Blijf op de hoogte van onze software-ontwikkelingen, lees actuele updates en ontdek welke voordelen Syndesk creëert.