10 jaar Syndesk
Nieuws

10 jaar Syndesk software: Als innovator gelanceerd, vandaag marktreferentie in syndicusbeheer

03/11/2021 - 2 min read

Een decennium: zolang speelt Syndesk ondertussen mee in de Vlaamse markt van software voor syndicbeheer. Maar wat was de drijfveer om Syndesk te lanceren en hoe is het verder gegroeid? “Toen Syndesk gelanceerd werd, kregen we het label van boekhoudprogramma voor de syndicus. Vandaag is het pakket uitgegroeid tot een allround beheersoftware die tijdwinst en efficiënt werken realiseert.” Tijd voor een terugblik.

Van maatwerk tot volwaardig pakket

Reeds twintig jaar geleden lanceerde Netropolix haar eerste softwareoplossing met het ERP-pakket Admind voor boekhouding. Na enige tijd polste een van de klanten naar een module om gebouwen te beheren. Dit werd toen op maat uitgewerkt en geïntegreerd in Admind. “In eerste instantie was deze integratie maatwerk voor de klant, maar toen de tijd rijp was, besloot CEO Koen Vanlommel om hier een apart pakket voor te ontwikkelen voor de nichemarkt van syndici”, vertelt CTO Jan Vangorp.

Meer dan een boekhoudpakket

Vandaag is het exact één decennium na de lancering van de software voor syndici. Dat het pakket een evolutie doormaakte, is een feit. “We begonnen met een boekhoudkundige insteek, maar vandaag zetten we de beste technologie in voor tijdwinst en efficiëntie in het volledige syndicusbeheer”, meldt Jan Louis De Bruyn, Product owner.

“Ons initiële label als boekhoudprogramma voor de syndicus blijkt de laatste jaren wél een duidelijk onderscheidende meerwaarde in elk beheer. En daar maakt Syndesk het verschil mee, iets wat bij andere pakketten vaak te complex blijft.”

“We begonnen met een boekhoudkundige insteek, maar vandaag zetten we de beste technologie in voor tijdwinst en efficiëntie in het volledige syndicusbeheer.”

Jan Louis De Bruyn Product owner Syndesk

Referentiespeler in de markt

Met het unieke voordeel van boekhoudlogica en een stevige basis voor efficiënt beheer, is Syndesk vandaag marktleider in de niche van syndicussoftware. “Met Syndesk zijn we uitgegroeid tot een referentiespeler en komen wij mee in the picture bij elk kantoor dat naar professionele software zoekt”, aldus Jan Louis De Bruyn.

Onze succesformule vandaag

De boekhoudmodule is echter niet de enige oorzaak van het succes van Syndesk. Zo blijft Netropolix fors inzetten op integraties en continue innovatie. “Het is onze drijfveer en zorgt ervoor dat ons team nadenkt over verbeteringen. Zo waren we bij het begin van de coronacrisis de eerste syndicussoftware die een live try-out gedaan heeft met hybride vergaderen. Een ander feit is dat wij enkele jaren geleden de eerste syndicsoftware waren die de Europese standaard voor elektronische facturatie (PEPPOL) geïntegreerd hadden. Daarnaast geloven we sterk in integratiepartners én uiteraard de mensen achter Syndesk!”

 

Tien jaar Syndesk: een mooi verhaal. En omdat Netropolix sterk gelooft in een mooie toekomst lanceerde het recent een volledig nieuwe website voor Syndesk om het verhaal nog sterker in de markt te zetten.

Starten met Syndesk?

Rentmeester of verhuur van vastgoed?

Informeer dan ook naar Rentdesk, ons pakket voor het verhuur van vastgoed.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Blijf op de hoogte van onze software-ontwikkelingen, lees actuele updates en ontdek welke voordelen Syndesk creëert.